måndag 8 juli 2013

#torplife dag tjugotvå – eldning av korv




Vi har gäster. En kompis till storsonen är här med sin pappa och syster. Vi åker till stranden på förmiddagen. SMHI har förutspått sol sol och värme. Så blir det inte. Det är hyfsat varmt men solen kommer inte riktigt igenom diset och nere vid stranden blåser det svalt. Vi stannar en stund i alla fall. Jag tänder en engångsgrill och bränner två paket korv. Jag avskyr matlagningsbiten av att grilla. Jag gillar när det brinner, sedan blir det bara besvärligt. Det är svårt att tajma glöden och det är svårt att få allt färdigt samtidigt.
Korven går ända ner.
Sedan vill alla åka hem.
Tillbaka på torpet infinner sig ett slags "mellan blocken-lugn". Ett lugn som infinner sig när en aktivitet är avslutad och alla hämtar kraft inför nästa, utan att behöva äta.
Annars går stora delar av dagar med besök åt till att planera och fixa mat. Det är okej. Mat på tidpunkter är a och o för bra häng med barn. Den som inte bryr sig om det kan framstå som skönt avslappnad men får snart ett straff i form av:
1. Barn som skriker och är ledsna.
2. Barn som slåss.
3. Barn som ramlar och slår sig.
4. Vuxna som inte har tålamod nog att avstyra allehanda barnkriser på smidigt sätt.

Klockan närmar sig halv fyra på eftermiddagen. Det börjar bli dags att fixa mellis. Det är ändå två timmar sedan det vankades korvlunch.

---

För övrigt är podcasten Mattsson & Helin mycket sommarvänlig lyssning. Det har blivit som knark för undertecknad.

@a_jennische

- Posted using BlogPress from my iPad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar