måndag 13 maj 2013

Stans trevligaste redaktion



Så här skriver Oliver Carrá på Twitter i dag. Han är före detta pressekreterare hos Moderaterna i Stockholms stadshus och nu detsamma hos Tele2 Sverige.

Det är inget dåligt omdöme. Även om det har föga med själva journalistiken att göra så är det självklart bra om den egna redaktionen uppfattas som glad.

Jag vet av egen erfarenhet att vår redaktion är en jämförelsevis glad en. Här är högt i tak. Galna idéer och kreativitet uppmuntras och som enskild reporter har man stort inflytande över slutprodukten.

Jag är övertygad om att det är vinnande koncept. Jag har tidigare arbetat på flera redaktioner där det alltid finns ett osynligt "lock" över allas huvuden som inverkar hämmande. Inte minst på humöret och arbetslusten.

Peppen på jobbet kommer ju och går var man än är men nog fan är det värre att ta sig ur den om man har en deppig arbetsmiljö omkring sig.
Grejen som gör vår redaktion speciell (och glad) är att den består av chosefria personer. Alla tar jobbet på stort allvar men är ändå trevliga och öppna mot varandra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar