onsdag 10 juni 2015

Att grilla. Vi måste gå till botten med denna sjukt märkliga aktivitet

Bilden föreställare tre så kallade "grillmän". Foto: Andreas Jennische

 Fick höra att det svenska folket ser framemot mest på semestern är att GRILLA!

That fucking bugs me. Varför i helvete älskatr vi att grilla så mycket. Och är det egentligen grillandet vi vill åt?

Jag har gjort en lista med plus och minus. Gör gärna det ni också, så går vi till botten med det här.

Min +/-lista ser ut så här. 

Minus

- Det är ett extremt långsamt sätt att laga mat.

- Det blir aldrig särskilt gott, mest bränt. (Tillbehören är alltid bäst, särskilt som vegetarian).

- Det kräver planering, köpa tillbehör och skit.

- Det är väderberoende.

- Det är en aktivitet som jag som man antas gilla.

Plus

+ Det är kul när det brinner.

+ Det är kul att dricka bärs när det brinner.

+ Det är kul att testa hur olika saker beter sig på grillgallret, exempelvis bosten och Johnnys senap.

+ Det är tufft att lukta rök.

Alltså

Det är inte grillandet jag gillar. Det är elden och bärsen.

Kanske är det nästa grej. Eldningstunnor istället för klotgrillar. Man bara ställer ner sin tunna i någon park någonstans och start igång värsta bonfire-festen. Står där och äter medhavd mat (färdiglagad i burk) och bara eldar och dricker bärs. Slipper allt skit med matlagning i det fria.

Ja vad tror ni? Känner ni peppen, eldningspeppen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar