tisdag 29 januari 2013

Tofu på Swedenborgsgatan

När jag bodde på landet utanför Katrineholm och var både ung och tuff vegan, gick jag och övriga i baljväxtkretsen regelbundet till en butik på Drottninggatan som sålde billig tofu.
Man fick ett halv kilo hård och färsk tofu för typ tolv spänn.
Tolv spänn!
Fatta vilket fynd.
Den tofun var förmodligen gjord på värsta sortens GMO-bönor och framställd i smutsiga diktaturfabriker i Kina, men billig var den. Och god. Och rik på protein som den ska vara.

I dag är jag varken ung, tuff eller vegan men jag undviker kött och gillar fynd. Så jag blev genuin glad när jag av en händelse gick in på butiken med det märkliga namnet JFK (i alla fall står det så på kvittot) och hittade ett halv kilo färsk tofu för 22 kronor. Ekologisk och tillverkad i Stockholm dessutom.

Jag vet inte hur den smakar än och jag har typ glömt hur man bäst lagar till tofu, men glad, det blev jag.

Vill minnas att jag sällan lagade till den överhuvudtaget när det begav sig. Jag var en sådan vegan som prioriterade näringsriktig mat före god mat nio gånger av tio och en stående lunchlåda var pastasallad med grönsaker, kikärtor och bitar av kall okryddad tofu.

Det var tider det.

Jag kanske ska återupptäcka den anrättningen. Jag äter alldeles för mycket god mat nuförtiden. Det gör en bara kräsen. Dessutom blir det svårare att komma på middag om den måste vara så jävla god hela tiden.

Nej, mitt och brorsan @rugbypelles dåvarande motto "äcklig och nyttig mat hellre än god och dålig" borde återanvändas.

Till köket.

Fram med kall tofu i bit!

@a_j





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar