onsdag 20 mars 2013

Ett litet exempel på att motståndarsidan kanske ändå inte drivs av ondska




Något av det värsta jag vet i politiska debatter och diskussioner är när motståndarsidan anklagas för att drivas av ondska och illvilja.
Det är en mycket billig och solkig typ av retorik som inte alls tilltalar mig. Ofta leder det dessutom till att den som uttrycker denna misstanke om ondska eller bristande intelligens hos motparten (hörs från både höger och vänster) framstår som dummare än vad hen egentligen är.
Bilden ovan är ett litet exempel på att det finns massor av problem och felaktigheter som INGEN gillar, oavsett var man befinner sig på den politiska skalan.
Stefan Lindborg företräder Ung Vänster och O_Carra är visserligen numera före detta pressis åt M i Stockholms stadshus, men ändå. You get the point.
Tyvärr handlar politisk debatt (inte minst i Stockholms kommunfullmäktige) alldeles för många gånger om att peka ut den skyldige än att argumentera för det egna partiets förslag på lösningar och därmed också ideologi.
Så här vill vi lösa problemet med utländska lastbilschaffisar som utnyttjas, är betydligt intressantare än: Det är ert fucking partis fel att utländska lastbilschaffisar blir utnyttjade!
Jaja. Nog om det. Nu ska jag fortsätta med att hitta den skyldige till det här fucking jävla vintervädret.
Good qwell.
@a_jennische

2 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera